Tv som barnevakt?

For litt siden hørte jeg et intervju på radioen, hvor en kjent tv-dame snakket om hvordan hun begrenset tv-tittingen for sine barn. Hun lot barna se på tv, men bare nrk, og kun fra kl. 18-18.30 hver dag. Hun stolte ikke på at de andre kanalene var trygge og hun brukte ALDRI tv som barnevakt. (som hun så fint kalte det)

I samme stund stod jeg sliten over oppvasken etter middagen, fremdeles i jobbtrøyen, med en trippende hund på siden som måtte ut, og med en klesvaskkurv som holdt på å lære seg å gå, mens prinsessa lot seg underholde av Disney Junior og en ettermiddagskjeks. Og jeg tenkte for meg selv at hvordan går det ann?

(Med fare for at dette høres mer ut enn det er) Her i heimen brukte vi tv med musikk når vi gikk å bysset og bar halve natten. Vi brukte tv for å få henne til å i det hele tatt gape når vi begynte med fast føde. I helgene bruker vi tv for å få tid til å vaske huset, klær, lage mat, eller andre nyttige ting. Og ofte på ettermiddagene når ingenting annet er av interesse, og det er for tidlig for legging, ja da bruker vi jammen meg tv igjen...

Så jeg spør: Er det så ille da? Å la barna se på tv? Er det ikke faktisk, i dagens samfunn, en fin måte å lære på?
3 kommentarer

NoBlog

11.05.2012 kl.22:17

Jeg tyr ofte til det siste timen før legging ihvertfall, da hun egentlig er grise-sutrete og ikke vil noen ting. Men med TVen på er det tyst. Ellers har vi alltid musikk på, men hun her er jo relativt lita enda, så lekegrind + musikk er greit når jeg lager mat/vasker/fikser osv :)

ssilje89

12.05.2012 kl.17:06

Jeg syntes det blir helt galt når barna sitter å glor på skjermen så si hele dagen, men ellers så er jo TV ett godt hjelpemiddel ;)

whitebite

13.05.2012 kl.21:54

ENIG!

Det er bare det..at det er så mange mammaer og pappaer der ute som ikke behersker kunsten å begrense denne TV-tittinga!

Selv klarer vi å begrense, og jeg ser ingen negative sider ved TV-titting innimellom. Det er MYE læring ved å se på TV!

Skriv en ny kommentar

stillevingeslag

stillevingeslag

30, Bergen

Da jeg ble mamma, forandret verden seg fulstendig! Alle glansbildene jeg hadde sett for meg mens jeg gikk gravid, ble revet i filler og dalte som støv over den slitne, fremmede kroppen min. Ingenting provoserte meg mer enn folk som, tilsynelatende, fikk barn uten at det perfekte livet deres forandret seg til noe annet enn det bedre! Dette er bloggen om livet på godt og vondt... Velkommen!

Kategorier

Arkiv

hits